Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Information om tyska momsmeddelanden och utmätningsordrar

Enligt tysk lagstiftning kan de tyska skattemyndigheterna utfärda meddelanden eller utmätningsordrar som informerar oss om att de har identifierat en säljare som de inte anser är momsöverensstämmande i Tyskland och kräva att vi hindrar säljaren från att sälja på Amazon.de.

Säljare på Amazon måste följa alla tillämpliga lagar och förordningar.

Om vi får ett meddelande eller en utmätningsorder relaterad till ditt säljarkonto får du inte längre sälja på Amazon.de. Du får inte längre använda vår FBA-tjänst (Fraktas från Amazon) i samband med Amazon.de. Dessutom kan du inte längre erbjuda leverans av produkter till Tyskland på någon av Amazons europeiska webbplatser och du kan inte längre använda vår FBA-tjänst för att skicka produkter till Tyskland.

Hur löser jag min momsstatus?

Om du inte längre kan sälja på Amazon.de på grund av ett tyskt momsmeddelande eller en utmätningsorder, kontakta den tyska skattemyndigheten på adressen som anges i dina resultataviseringar för att lösa din momsstatus. Vi kan tillåta att du säljer på Amazon.de igen när du har löst din momsstatus hos den tyska skattemyndigheten och den tyska skattemyndigheten informerar oss om att deras meddelande har dragits tillbaka.

Observera: Det räcker inte att ladda upp ett giltigt tyskt momsregistreringsnummer i Seller Central eller att välja ”one-stop shop”. Du måste begära att den tyska skattemyndigheten utfärdar ett meddelande om återkallande om du anser att du uppfyller momskravet till fullo.

Klicka här för att ladda ner de vanligaste rapporterna som begärs av skattemyndigheterna.

Vanliga frågor

Varför anses jag inte vara momsöverensstämmande?

Skattemyndigheten delar inte denna information med Amazon. Kontakta skattemyndigheten direkt för mer information.

Hur kontaktar jag skattemyndigheten?

För relevant e-postmeddelande från skattemyndigheten och ärendets referensnummer, gå till Seller Central > Resultat > Resultataviseringar. Sök efter meddelandet med ämnet ”Kontoblockering”. Ange alltid ditt ärendereferensnummer när du kontaktar skattemyndigheten.

Kan Amazon kontakta skattemyndigheten för min räkning?

Amazon kan inte kontakta skattemyndigheten direkt för din räkning.

Kom ihåg att det är varje Amazon-säljares ansvar att säkerställa att de är momsöverensstämmande och att de bör söka professionell rådgivning om de är osäkra vad gäller sina skyldigheter.

Hur lång tid tar det i genomsnitt/normalt innan jag kan få svar från skattemyndigheten?

Skattekontor har olika svarstider. Se till att du har kontaktat rätt skattekontor med rätt ärendereferensnummer och vänta på skattemyndighetens svar.

Vanliga rapporter och information som begärs av skattemyndigheterna

Lista alla momsregistreringsnummer i Seller Central

Logga in på Seller Central, gå till Inställningar > Kontoinformation > Inställningar för momsberäkning. På den här sidan kan du kontrollera alla momsregistreringsnummer med relevant status och om du har tjänsten Aktiv skatteberäkning.

Datarapporter

Du kan ladda ner Amazons försäljningsdatarapporter via Amazon Seller Central. Logga in på Seller Central, gå till Rapporter > Betalningar. Använd navigeringsfältet Tidsavgränsade rapporter, klicka på Generera rapport, välj Sammanfattning och kontrollera motsvarande rapport via Anpassat datumintervall. Klicka på OK för att generera rapporten och klicka sedan på Ladda ner för att ladda ner rapporten.

För mer information, gå till Tidsavgränsade rapporter.

Rapport över betalningar

Logga in på Seller Central, gå till Rapporter > Betalningar. Använd navigeringsfältet Tidsavgränsade rapporter, klicka på Generera rapport, välj Transaktionsvy och kontrollera motsvarande rapport via Anpassat datumintervall. Klicka på OK för att generera rapporten och klicka sedan på Ladda ner för att ladda ner rapporten.

För mer information, gå till Tidsavgränsade rapporter.

FBA-rapporter (Fraktas från Amazon)

FBA-datarapport

Logga in på Seller Central, gå till Rapporter > Fraktas från Amazon > Lager- och försäljningsrapport. Klicka på Försäljning till vänster > Amazons levererade försändelser > Ladda ner, välj motsvarande händelsedatum och klicka på Begär .csv-nedladdning för att exportera den datarapport du behöver.

För mer information, gå till Rapport om Amazon-levererade försändelser.

Så här kan du ta reda på i vilka länder du har FBA-lager

Logga in på Seller Central, gå till Rapporter > Fraktas från Amazon > Lager- och försäljningsrapport. Klicka på Lager till vänster > Daglig lagerhistorik > Ladda ner, välj motsvarande händelsedatum och klicka på Begär .csv-nedladdning för att exportera den datarapport du behöver. I den nedladdade Excel-filen hittar du relevant information i kolumnen Land.

Europeiskt FBA

Om du vill kontrollera om du är registrerad i det Europeiska FBA-programmet loggar du in på Seller Central och går till Inställningar > Fraktas från Amazon. I avsnittet Inställningar för gränsöverskridande leverans kan du se om du är registrerad i programmet eller inte och i vilka länder lagret är aktiverat.

Observera: Inga av dina historiska momsskyldigheter i ett land försvinner om du avregistrerar dig från FBA-programmet, tar bort lager från landet i fråga eller stoppar din försäljning i en viss butik.

Rapporter endast tillgängliga för säljare med momstjänster på Amazon

Retroaktiva returer

Logga in på Seller Central, gå till Rapporter > Lämna in din moms > Vanliga frågor > Jag har en fråga som rör meddelanden från skattekontor. Hur kan jag få support?. Följ instruktionerna eller kontakta din skatterådgivare.

Visa Amazons momstransaktionsrapport (AVTR)

Logga in på Seller Central, gå till Rapporter > Bibliotek för skattedokument, klicka på Amazons momstransaktionsrapport (AVTR) till vänster under Skatt och välj motsvarande åtgärdsmånad via knappen Ladda ner. Klicka på Begär nedladdning av .csv för att exportera den datarapport du behöver.

För mer information, gå till Amazons momstransaktionsrapport (AVTR).

Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates