Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Vanliga frågor om experiment

Hur får jag åtkomst till Hantera dina experiment?

Hantera dina experiment är endast tillgängligt i USA och Europa för säljare som äger ett varumärke och ansvarar för att sälja varumärket i Amazon-butiken.

Varför kan jag inte hitta det ASIN som jag vill experimentera med? Eller, varför är inte det ASIN jag vill experimentera med berättigat för experimentering?

Ett ASIN är berättigat om den tillhör ditt varumärke och har haft tillräckligt med trafik de senaste veckorna för att vara berättigat för experimentering. Mer information om ASIN-behörighet finns på sidan Om MYE-sidan .

Hur skiljer sig reglerna för experimentellt innehåll från standardbidrag för produktpost?

Allt innehåll som skickas in under ett experiment måste uppfylla samma riktlinjer som allt vanligt innehåll som inte är en del av ett experiment. Du kan granska Amazons regler för informationssidor för riktlinjer av allmänt innehåll. Ytterligare information om innehållsvalidering finns under MYE, Skapa experiment.

Varför visas inget innehåll i rullgardinsmenyn för version B?

Kontrollera först att du har skapat en andra version av innehållet för ditt experiment och att innehållet inte har statusen ”Utkast”. Ditt innehåll i version B måste skickas in och godkännas för att visas i rullgardinsmenyn. Kontrollera sedan att innehållet i version B måste tillämpas på referens-ASIN i experimentet för att visas i rullgardinsmenyn. Referens-ASIN är det ASIN du valde under experimentets installationsprocess, och du kan bläddra ner på sidan Experimentinställningar och se märket ”Hänvisning” bredvid ditt referens-ASIN.

Varför ser jag inte resultat än?

Vi beräknar experimentresultat varje eller varannan vecka. I sällsynta fall kan resultaten försenas medan vi behandlar data som är kopplade till experiment. Fortsätt att återkomma för att kontrollera. Resultaten visas automatiskt när de bearbetas och blir tillgängliga.

Varför ska jag fortsätta mitt experiment om tidiga resultat antyder en tydlig favorit?

Eftersom slumpmässig chans kanske tidiga experimentresultat inte är representativa för den verkliga effekten av ditt experiment. Varje gång du ”kikar på” resultaten innan ett experiment avslutas ökar du chansen att fatta ett beslut baserat på icke-representativa resultat, vilket minskar giltigheten för ditt experiment. Vi rekommenderar att du inte fattar ett beslut baserat på delresultat. Vänta tills ditt experiment slutar för att identifiera vinnaren.

Vad ska jag göra om validering av innehåll misslyckas?

Om innehållsvalideringen misslyckas (exempelvis inskickning av en bild med icke-vita bakgrunder i en kategori som kräver det), kommer ”Hantera experiment” att notera att validering misslyckades med en felkod som förklarar varför. När innehållsvalideringen misslyckas, startar den inte som planerat. När detta inträffar, ändra innehållet för att lösa regelöverträdelsen och skicka in ditt experiment igen.

Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates