Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Tysk skattskyldighet

Från den 1 juli 2021 måste alla säljare som måste vara momsregistrerade i Tyskland ladda upp ett tyskt momsregistreringsnummer (”Umsatzsteuer-Identifikationsnummer”) eller EU-momsregistreringsnummer tillsammans med bevis på registrering för Union One-Stop Shop (OSS) på Seller Central.

Den tyska lagen om ändring av skatt 2020 antogs den 28 december 2020. Den ändrar den befintliga tyska lagstiftningen om gemensamt ansvar med verkan från och med den 1 juli 2021. Baserat på detta kommer skyldigheten att tillhandahålla ett tyskt skattecertifikat enligt §22f att ersättas av skyldigheten att tillhandahålla ett tyskt momsregistreringsnummer om lagret hålls i Tyskland eller om du bedriver distansförsäljning mellan företag och konsumenter till tyska kunder från lager som hålls i ett annat EU-land och den totala distansförsäljningen inom EU överstiger 10 000 € per år.

Säljare som inte håller lager i Tyskland och endast bedriver distansförsäljning mellan företag och konsumenter till tyska kunder från lager som finns i ett annat EU-land kan alternativt uppfylla sina tyska skatteskyldigheter genom att registrera sig för OSS. I One-Stop Shop krävs att säljare registrerar sig för OSS i det land där de har etablerat sin verksamhet och rapporterar all gränsöverskridande försäljning mellan företag och konsument inom EU enligt OSS.

Säljare måste tillhandahålla ett tyskt momsregistreringsnummer eller bevis senast den 1 juli 2021, på att de rapporterar all gränsöverskridande försäljning mellan företag och konsument inom EU till Tyskland via OSS och lägga till momsregistreringsnumret i Seller Central som används för OSS.

Företagsnamnet och adressen som lagras i Seller Central måste matcha uppgifterna från det uppladdade tyska momsregistreringsnumret eller det europeiska momsregistreringsnummer som används för OSS. Dessutom måste säljarens tyska momsregistrering matcha namn och adress som lagras av den tyska federala skattemyndigheten.

Ladda upp ditt tyska momsregistreringsnummer eller tillhandahåll bevis på att du har anslutit till OSS här.

En översikt över alla OSS-portaler i EU:s medlemsstater, manualer om hur man registrerar sig för OSS i EU:s medlemsstater samt kontaktuppgifter för varje land finns här.

Om du inte tillhandahåller bevis på att du registrerat dig för OSS eller inte laddar upp ett giltigt tyskt momsregistreringsnummer före den 1 juli 2021, kommer du inte längre att kunna sälja på Amazon.de eller till kunder i Tyskland.

Observera: För säljare med skatteintyg enligt DE §22f förlängs perioden för att ladda upp ett giltigt tyskt momsregistreringsnummer eller för att ansluta till OSS fram till den 15 augusti 2021.

Om du har tillhandahållit ditt skatteintyg enligt DE §22f ska du inte ta bort det från Seller Central efter den 1 juli 2021. Efter den 1 juli 2021 accepteras endast ett giltigt tyskt momsregistreringsnummer eller anslutning till OSS för att uppfylla tyska skatteskyldigheter.

Mer information finns på sidan Tyska skatteskyldigheter .

Vilka tjänster tillhandahåller Amazon för momsregistrering?

Momstjänster på Amazon – Förenkla efterlevnaden: Momstjänster på Amazon är en lösning för efterlevnad där du kan hantera dina europeiska och brittiska momskrav.

Momsregistrering och inlämning av momsdeklaration via en tredjepartsleverantör av skattetjänster via Seller Central är möjligt i sju länder (Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Polen och Tjeckien).

Lägg mindre tid på moms och mer tid på att få ditt företag att växa i Europa.

När du går med i Momstjänster på Amazon kommer Amazon att täcka de första sex månadernas kostnader för ombud i deklarations- och skatteärenden i alla nya länder du prenumererar på.

Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates