Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Amazon Renewed

Vad är Amazon Renewed?

På Amazon Renewed kan du sälja högkvalitativa renoverade, tidigare ägda och produkter med öppnad låda till miljontals Amazon-kunder över hela världen. Alla produkter på Amazon Renewed måste testas och certifieras så att de fungerar och ser ut som nya. Endast säljare som upprätthåller en hög kvalitet och resultatnivå kan erbjuda renoverade, tidigare ägda och produkter med öppnad låda på Amazon Renewed.

Hur ansöker jag om att få sälja i Amazon Renewed?

Läs igenom kategorikraven nedan innan du ansöker om att sälja i Amazon Renewed. Om du uppfyller kraven klickar du här för att ansöka. Vi granskar din ansökan, och om du uppfyller kraven skickar vi ett e-postmeddelande inom tio arbetsdagar med information om hur du kommer igång.

Du behöver uppfylla följande kriterier för att få sälja i Amazon Renewed:

 1. Produkterna måste granskas, rengöras, repareras (om nödvändigt) och testas av en tillverkare eller en specialiserad tredjepart som utför renoveringar så att de fungerar och ser ut som nya.
 2. Visa upp fakturor på godkända köp av renoverade produkter till ett totalt värde på 20 000 EUR/20 000 GBP under de senaste 90 dagarna från ansökningsdatumet. För att få sälja Apple-märkta artiklar i kategorin för smartphones behöver du uppvisa fakturor på renoverade Apple-produkter från de senaste 90 dagarna som uppgår till 1 miljon GBP/1 miljon EUR.
 3. Skicka in minst tio bilder av ett provexemplar för produkt- och förpackningsgranskning: 1) lådan som produkten levereras i, 2) lådan som produkten ligger i (inuti fraktlådan) – vit eller brun, 3) en bild av produkten inuti lådan (med förpackning), 4 och 5) produktbilder uppifrån och underifrån. 6–10) produktbild från alla fyra sidor. * För artiklar med skärm begär vi bilder där skärmen är påslagen.
 4. Om du är redan säljer produkter på Amazon, eller när du väl börjar sälja produkter på Amazon, ska din frekvens av felaktiga ordrar vara 0,8 % eller mindre under de senaste 60 dagarna.
 5. Du uppfyller och följer programvillkoren för Amazon Renewed för EU och Förenade kungariket.
 6. För vissa varumärken kan du behöva skicka in ytterligare dokument om dina produktgranskningsprocesser.

Vanliga frågor

Var hittar jag programvillkor för Amazon Renewed i EU och Förenade kungariket?

Gå till programvillkoren för Amazon Renewed för EU och Förenade kungariket för få mer information.

.

Hur kontaktar jag Selling Partner Support för Amazon Renewed?

Om du har problem med Amazon Renewed-artiklar kan du skapa ett ärende eller kontakta oss. Se till att du har valt engelska som språk i dina inställningar om du vill kontakta teamet.

Vilka Apple iPhone-modeller går att sälja i Amazon Renewed?

För närvarande går det att sälja följande Apple iPhone-modeller i Amazon Renewed: 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, SE (andra generationen) 12, 12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max, 13, 13 Mini, 13 Pro och 13 Pro Max.

Vilka tillverkare av tillbehör till Apple är godkända?

Om du säljer Apple iPhones i Amazon Renewed måste du inkludera lightning-kablar och väggadaptrar som köpts direkt från en godkänd tillverkare. Apple-märkta (OEM) lightning-kablar eller väggadaptrar får inte inkluderas.

 • Mophie
 • Boxgear
 • Anker
 • Sharkk
 • Amazon Basics
 • Syncwire

Om du säljer iPhones i Amazon Renewed måste du föra register över tillbehör som du köper från godkända tillverkare. Vi kontrollerar att det här kravet efterlevs genom att göra stickprover i form av köp och resultatmätningar. Fler varumärken kan komma att läggas till. Om du vill veta mer kontaktar du din kontoansvariga eller skickar ett meddelande till cr-eu-am @amazon.

Finns det olika nivåer inom Amazon Renewed och vilka produktkategorier ingår?

I Amazon Renewed kan du skapa erbjudanden för samma ASIN i tre olika skick:

 1. Nivå 1 – utmärkt skick (dvs. tidigare den enda nivån i Amazon Renewed)
 2. Nivå 2 – gott skick
 3. Nivå 3 – godtagbart skick

Följande produktkategorier stöds: 1) Trådlösa produkter (dvs. smartphones och smartwatches) och 2) persondatorer (dvs. bärbara datorer, surfplattor och stationära datorer).

Mer utförlig information om de kosmetiska skicken för olika produktkategorier finns i programvillkoren för Amazon Renewed för EU och Förenade kungariket. Om du vill veta mer om hur du skapar olika erbjudanden beroende på en trådlös produkts eller dators skick i Amazon Renewed kan du läsa riktlinjerna för produktposter på Amazon Renewed.

Var hittar jag mallen för produktposter för Amazon Renewed?

Mer information om mallen för produktposter för Amazon Renewed finns i översikten över Renewed.

Fler resurser för Amazon Renewed

Riktlinjer för produktposter på Amazon Renewed

Programvillkor för Amazon Renewed för EU och Förenade kungariket

Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates