Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Betalningar för globala konton

När du öppnar ett nytt Amazon-säljarkonto på en ny marknadsplats finns det flera sätt du kan ställa in ditt konto för att få betalt. Du kan använda någon av följande metoder:

  • Använd ett bankkonto på den marknadsplats där du vill lista.
  • Använd Amazons valutakonverterare för säljare
  • Använd en tredjepartstjänst för valutakonvertering

Använd ett bankkonto på marknadsplatsen

Om du föredrar att ha en hög nivå av kontroll över dina konton kan du öppna ett bankkonto i det land där du vill sälja. Detta är vanligtvis en mer komplex process eftersom du kan behöva skapa en juridisk affärsenhet i det landet. Kontakta därför dina juridiska rådgivare, skatte- och bankrådgivare.

Amazons valutakonverterare

Om du inte vill öppna ett bankkonto i ett land där en annan Amazon Marketplace finns, kan du välja Amazons valutakonverterare. Med tjänsten Amazon valutakonverterare kan du få betalningar direkt till ditt lokala bankkonto i lokal valuta, förutsatt att du har ett bankkonto i ett land/region och valuta som stöds av Amazons valutakonverterare.

Så här fungerar Amazons valutakonverterare

När du anger ett bankkonto som använder en valuta som inte används på den marknadsplats där du säljer, måste du godkänna villkoren för Amazons valutakonverterare för att ta emot betalningar till bankkontot. Varje utbetalning överförs automatiskt till din lokala bank, i din lokala valuta. Om du anger nya bankkontouppgifter måste du godkänna villkoren för Amazons valutakonverterare igen.

Så här börjar du använda Amazons valutakonverterare

När du har skapat ett säljarkonto följer du dessa steg för att börja använda Amazons valutakonverterare:


  1. Klicka på Kontoinformation i menyn Inställningar.
  2. På sidan Information om säljarkonto, klickar du på Information om bankkonto i avsnittet Betalningsinformation.
  3. På sidan Metoder för insättning väljer du antingen ett befintligt bankkonto i listrutan eller klickar på Tilldela för att registrera ett nytt bankkonto.
  4. Välj land för ditt bankkonto i listrutan Bankens land.
  5. Ange din information om bankkontot, acceptera villkoren och klicka på Skicka. Amazons valutakonverterare är nu aktiv för ditt konto.

Avgifter för Amazons valutakonverterare

När du har aktiverat Amazons valutakonverterare och du har ett positivt saldo på ditt säljarkonto kan du se tillämplig växelkurs för den dagen för överföringar till ditt bankkonto genom att klicka på Visa valutakurs på sidan för din Betalningssammanfattning. Den tillämpliga växelkursen inkluderar alla avgifter och debiteringar relaterade till din användning av Amazons valutakonverterare.

Hyperwallet

Om du föredrar att inte öppna ett bankkonto i ett annat land med Amazon Marketplace, eller i ett land eller en region som stöds av Amazons valutakonverterare, har du möjlighet att använda Hyperwallet, en tredjepartsleverantör som erbjuder tjänster för valutakonvertering. Hyperwallet gör utbetalningar av lokal valuta tillgängliga i ditt land eller din region. Du kan ta emot intäkterna från din Amazon-försäljning till ett insättningskonto hos Hyperwallet och sedan överföra dem direkt till din bank i din lokala valuta. Läs mer om att Använda Hyperwallet med Amazon.

Observera: Om ditt bankkonto inte finns i något av de länder eller regioner som stöds av Amazons valutakonverterare eller Hyperwallet kan Amazon eventuellt inte göra utbetalningar till ditt bankkonto. Du måste då öppna ett bankkonto i ett av de länder eller regioner som stöds av Amazon. Antingen ett bankkonto i ett av de länder eller regioner där Amazon har en marknadsplats, ett bankkonto i ett land/region och valuta som stöds av Amazons valutakonverterare eller skapa ett konto hos Hyperwallet eller annan tredjepartsleverantör som erbjuder tjänster för valutakonvertering. Din användning av Hyperwallets tjänster omfattas av deras villkor .
Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates