Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Sammanfattning av ändringarna av FBA- och provisionsavgifterna för 2022 i Europa

Vi vill börja 2022 med att tacka dig för att du valde att samarbeta med oss under det gångna året. Trots de rådande utmaningarna med pandemin, problem med distributionskedjor och en tuff arbetsmarknad har du och andra säljare fortsatt att nå goda resultat i våra europeiska butiker. Tredjepartssäljare sålde mer än 3,4 miljarder produkter i de europeiska butikerna, och fler än 130 000 nya säljare började att samarbeta med oss. Vi uppskattar ditt arbete och är stolta över att ha kunnat stötta dig under den här tiden med betydande investeringar i vårt distributions- och leveransnätverk, och genom nya, effektiva verktyg och tjänster.

Sedan början av pandemin har vi mer än fördubblat vår leveranskapacitet, lagt över 2,4 miljarder dollar på vårt leveransnätverk för att trygga våra anställda. Vi har öppnat fler än 250 nya distributionscenter, sorteringscenter, regionala flyganläggningar och leveransstationer i Europa för att snabbt kunna ta emot ditt lager och leverera produkter till dina kunder. Under 2021 lanserade vi fler än 250 nya verktyg till säljare, och våra team arbetar hårt för att införa ytterligare förbättringar.

Under pandemin har vi vidtagit flera åtgärder för att stötta dig. Vi har till exempel tagit på oss ökande kostnader på miljardbelopp för att hålla nere, sänka och slopa avgifter. Dessutom har vi gjort betydande och nödvändiga investeringar i personal, teknik, transport och infrastruktur. Du har troligtvis själv märkt av de stigande kostnaderna som även omnämnts i pressen, och vi behöver nu göra justeringar i årets avgiftsstruktur. Vi justerar våra avgifter för att delvis kompensera för de höjda, fasta driftskostnaderna som vi står inför.

Från och med den 31 mars 2022 justerar vi vissa avgifter i våra butiker i Europa. De flesta provisionsavgifterna ändras inte, och vi höjer endast leveransavgifterna lite grann. Om du vill veta mer hittar du ingående information om de ändrade avgifterna nedan.

Ändringar av avgifterna för FBA för 2022

Kampanjer och sänkta försäljningsavgifter under 2022

Månatliga lageravgifter för FBA och tilläggsavgifter för gammalt lager under 2022

Ändringar av retur- och borttagningsavgifterna för FBA för 2022

Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates