Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Ladda upp dokument om farligt gods: Säkerhetsdatablad (SDS) eller undantag / exemption sheet

För att säkerställa att lagret på Amazon distributionscentra är säkert för lagring, hantering och transport, kontrollerar vi produkter som kan regleras som farligt gods (även kallat farliga material). Mer information finns i Guide för identifiering av farligt gods. Läs också mer om FBA:s process för granskning av farligt gods.

Använd verktyget nedan för att tillhandahålla ett säkerhetsdatablad eller undantag / exemption sheet. Mer information om krav på dokumentation finns i säkerhetsdatablad och undantag / exemption sheet i Nödvändig information och dokumentation om farligt gods.

  • Säkerhetsdatablad är avsedda för kemikaliebaserade produkter som kan klassificeras som farligt gods (se exempel på vanligt farligt gods). Om du inte kan få fram ett säkerhetsdatablad för din produkt och den inte innehåller några skadliga kemikalier (som alkohol, syra och natrium), kan du ladda upp ett undantag / exemption sheet för produkter utan skadliga kemikalier. Ladda ner lämplig mall till höger på den här sidan.
  • Undantag / Exemption sheets för batterier är avsedda för produkter som är, innehåller eller säljs med batterier (se exempel på vanligt farligt gods) eller som drivs på annat sätt. Du kan ladda ner lämplig mall från listan till höger på den här sidan.
Viktigt: Dokumentation som laddas upp via det här verktyget kommer att granskas av vårt team för farligt gods inom fyra arbetsdagar (måndag till fredag, med undantag för allmänna helgdagar) för att avgöra om en ASIN regleras som farligt gods.

Så här laddar du upp ditt säkerhetsdatablad eller undantag / exemption sheet


  1. Ange ASIN, marknadsplats och dokumentspråk.
  2. Välj den fil du vill ladda upp. Filen måste vara 20 MB eller mindre.
  3. Klicka på Ladda upp fil. En banner högst upp på skärmen anger att ”Filen har laddats upp.” Du kan sedan stänga fönstret eller ladda upp fler dokument om det behövs.
  4. Upprepa steg 1 till 3 för att ladda upp fler dokument för samma ASIN eller en annan ASIN.
Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates