Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Returbearbetningsavgift

FBA:s returbearbetningsavgift gäller för produkter som säljs på Amazon och returneras av kunder i kategorier där Amazon erbjuder gratis returfrakt, bland annat:

  • Kläder
  • Skor och handväskor

Returbearbetningsavgiften gäller inte för andra modekategorier där Amazon erbjuder gratis returfrakt, till exempel Smycken, Klockor och Bagage.

Policy för returbearbetning

Genom att erbjuda gratis returer för kunder inom dessa kategorier bygger du upp deras förtroende och uppmuntrar till köp. Du debiteras en avgift för varje returnerad enhet för att bättre återspegla våra kostnader när en kund erhåller fri returfrakt på produkter i dessa kategorier. Denna avgift motsvarar 50 % av leveransavgifterna för en enskild enhet. Avgiften tillämpas för alla kundreturer i ovanstående kategorier utom när Amazon tar ansvaret för orsaken i enlighet med FBA:s återbetalningspolicy för borttappade och skadade lagerartiklar.

Beräkna returbearbetningsavgiften

Returbearbetningsavgiften är lika med 50 % av den totala leveransavgiften för en viss produkt. Denna avgift gäller för produkter som säljs på Amazon i utvalda kategorier där vi erbjuder kunderna gratis returfrakt vid fysisk retur till ett distributionscenter. Dessa avgifter kommer att tillämpas på enheter som levereras från lokala lager och i hela Europa genom programmet European Fulfilment Network (EFN).

Du kan spåra dessa transaktioner i Rapport över FBA-kundreturer.

Exempel på returbearbetningsavgift

Exemplet är en t-shirt med en utgående fraktvikt på 170 gram. Din lokala FBA-leveransavgift för detta köp är 25,24 kr. Om kunden bestämmer sig för att returnera denna artikel debiteras du en returbearbetningsavgift på 12,62 kr.

Stor artikel i standardstorlek

Mått: 30 cm x 22 cm x 4,5 cm (0,00297 kubikmeter) = 0,10488 kubikfot

Vikt för utgående frakt: 170 g

Produktstorleksnivå: Stort kuvert för icke-media: 1 000 g

Leveransavgift 25,24 kr
Returbearbetningsavgift 12,62 Kr
Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates