Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Kategorier och produkter som kräver godkännande

Vi vill att kunderna ska kunna handla tryggt på Amazon. För vissa produkter och kategorier kan Amazon kräva ytterligare avgifter, resultatkontroller och andra kvalifikationer.

Produkter som kräver godkännande

Även om försäljning i en kategori inte kräver godkännande från Amazon, kan försäljning av vissa produkter kräva godkännande. För att skicka in en begäran om att sälja:

  • Amazons policyer kräver att vissa produkter som säljs via Amazon uppfyller specificerade certifieringsstandarder. För mer information, gå till: Produkter som kräver ytterligare godkännanden.
  • Kategorin Leksaker och spel kräver godkännande för försäljning från november till slutet av januari. Vid andra tillfällen är denna kategori öppen för alla säljare. Säljarens resultat är en viktig faktor i godkännandeprocessen.
  • Även om listning av produkter i kategorin Konsumentelektronik generellt är öppen för alla säljare, kan försäljning av specifika produkter kräva godkännande från kategoriansvariga. Om du har fått ett meddelande om att produkten du vill lista är begränsad till godkända säljare, kontakta oss för godkännande.

Kategorier som kräver godkännande

Du måste erhålla godkännande från Amazon innan du kan lista i vissa produktkategorier.

Kategorierna längst ner på den här sidan kräver för närvarande godkännande. Klicka på den kategori du är intresserad av att sälja i och följ instruktionerna för att skicka in din ansökan.

Begära godkännande

Säljare måste uppfylla ytterligare krav för att sälja vissa varumärken eller för att lista inom vissa kategorier på Amazon. Följ dessa steg för att ansöka om godkännande:
  1. Från menyn Lager, välj Lägga till en produkt.
  2. Sök efter artikeln du vill sälja.
  3. Klicka på länken Begränsningar för produktpost gäller bredvid artikeln i sökresultaten.
  4. Klicka på knappen Begär godkännande för att påbörja ansökningsprocessen.

    För att kontrollera statusen för en ansökan, gå tillbaka till verktyget Lägga till en produkt och klicka på länken Hantera dina försäljningsansökningar.

Begränsade produkter

Vissa produkter får överhuvudtaget inte listas på Amazon. Läs mer i våra Begränsade produkter och Försäljningspolicyer.


Kategorier och produkter som kräver godkännande


Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates