Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

FBA-funktioner, -tjänster och -avgifter

FBA-funktioner

* Eventuellt ej tillgängligt

FBA-avgiften täcker kostnaden för att lagra dina produkter på Amazons distributionscentra, plockning, packning, leverans av order, och för att tillhandahålla kundtjänst för de sålda produkterna. Som en del av FBA har du också tillgång till valfria funktioner och tjänster som hjälper dig att hantera och utöka din verksamhet.

Amazon Partnered Carrier Service*: Amazon-Partnerspeditörer erbjuder mycket rabatterade priser när du ska skicka ditt lager till Amazon.

Kundtjänst för FBA-beställningar: Amazon tillhandahåller kundtjänst för din räkning när du säljer produkter genom FBA.

Global försäljning: Använd FBA och verktygen som finns på ditt säljarkonto för att utöka din verksamhet globalt.

Multi-channel fulfillment *: Låt Amazon leverera beställningar för lager som du säljer på din egen webbplats och i andra kanaler.

FBA Liten och lätt *: FBA Liten och lätt är speciellt utformat för dina små och lätta produkter som säljer fort.

FBA-tjänster

Varumärkesalternativ för Multi-Channel Fulfillment-beställningar: När du använder Multi-Channel Fulfillment kan du välja att använda vanliga lådor och självmärkta följesedlar. En avgift per låda tillkommer för förpackningar.

FBA Label Service *: Amazon kommer att sätta streckkodsetiketter på ditt lager åt dig. En avgift per artikel tillkommer.

FBA Prep Service *: Amazon kommer att förbereda ditt lager så att det uppfyller förberedelsekraven för FBA. En avgift per artikel tillkommer.

FBA Rekonditioneringstjänst *: Amazon kommer att rekonditionera och packa om dina berättigade FBA-artiklar som returneras av kunder så att de kan säljas vidare.

Manuell bearbetningstjänst *: Om du inte tillhandahåller information om innehållet i lådorna när du skickar lager till FBA, kommer Amazon att bearbeta dina lådor manuellt på distributionscentret. En avgift per artikel tillkommer.

FBA-avgifter

FBA-avgifter: En översikt över FBA-avgifter för orderleverans och relaterade tjänster.

FBA-intäktskalkylator: Använd FBA-intäktskalkylatorn för att uppskatta dina avgifter för specifika artiklar med hjälp av aktiva produktposter på Amazon.

Förhandsvisning av avgift: Uppskatta FBA-avgifter för produkter i ditt FBA-lager.

Avgifter för orderhantering, plocka och packa och vikthantering: Avgifter per beställning fastställs beroende på typ av order (orderhantering), kostnad för förpackning av de beställda produkterna (plockning och packning) och viktklassificering (vikthantering).

Månatliga lageravgifter: Lageravgifter debiteras för alla artiklar som lagras i ett Amazon-distributionscenter baserat på kalendermånad och din dagliga genomsnittliga lagervolym.

Avgifter för långtidsförvaring: Lager i Amazons distributionscentra påförs en avgift för långtidsförvaring utöver den månatliga lageravgiften.

Avgifter för ordrar för lagerrensning: Du kan låta Amazon returnera eller bortskaffa det lager du har i Amazons distributionscentra. En avgift per artikel tillkommer.

Returbearbetningsavgifter: En returbearbetningsavgift tillämpas för kundreturer inom vissa produktkategorier.

Oplanerad service-avgifter: När lager anländer till ett distributionscenter utan ordentlig förberedelse eller märkning, tillhandahåller Amazon dessa tjänster åt dig. En avgift per artikel tillkommer.

Produktstorleksnivå: Fastställ storleksnivån för din produkt för att kunna fastställa tillämpliga leveransavgifter.


FBA-funktioner, -tjänster och -avgifter


Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates