Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Granska kategorikrav

När du väljer en kategori för dina produkter behöver du sätta dig in i de specifika kraven och riktlinjerna för försäljning i den kategorin.

Anm: Mer information om de produktkategorier som är tillgängliga finns i Översikt över kategorier.
  • Riktlinjer för skick: Vissa kategorier har riktlinjer som beskriver de erbjudna produkternas skick som ny, begagnad eller renoverad. Mer information finns i Riktlinjer för skick.
  • Stilguider: De flesta kategorier har stilguider som kan hjälpa dig att skapa bra produktnamn och beskrivningar. Stilguider för kategorier finns som nedladdningsbara PDF-filer som innehåller webbplatskrav för bilder, produktbeskrivningar med mera. Mer information finns i Stilguider för produktsidor.
  • Begränsade produkter: Vissa produkter är begränsade och får inte under några villkor säljas på Amazons webbplats. Mer information finns i Begränsningar för kategori, produkt och innehåll.
  • Kategorier som kräver godkännande: Vissa kategorier kräver att du får förhandsgodkännande från Amazon innan du kan börja sälja. Läs mer om kategorier och produkter som kräver godkännande.
  • Produkter som kräver ytterligare godkännanden: Amazons policyer kräver att vissa produkter som säljs via Amazon uppfyller angivna certifieringsstandarder. Mer information finns i Produkter som kräver ytterligare godkännanden.
  • Obligatoriska produktidentifierare: De flesta kategorier kräver ett GTIN (Global Trade Item Number), till exempel en UPC, EAN eller JAN, som en produktidentifierare. Du kan begära undantag i vissa kategorier. Läs mer om produkters UPC:er och GTIN:er.

Mer information om specifika riktlinjer för kategorier finns i Ytterligare riktlinjer för kategorier.

Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates