Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Policy för avlämning av frakt

Avlämning av frakt, eller att tillåta att en tredje part levererar beställningar till kunder för din räkning, är inte acceptabelt såvida det inte står klart för kunden att du är registrerad säljare. Följande exempel på avlämning av frakt är överträdelser av policyn som kan leda till en begränsning av din förmåga att sälja med hjälp av Amazons nätverk Levereras av säljaren (MFN):

  • Köp av produkter från en annan onlineåterförsäljare där återförsäljaren levererar direkt till kunder, om försändelsen inte uppger dig som registrerad säljare eller om någon annan än du (inklusive den andra onlineåterförsäljaren) anges på följesedlar, fakturor eller den yttre förpackningen, är strängt förbjudet utan undantag.
  • Leverans av beställningar med följesedlar, fakturor, externa förpackningar eller annan information som anger ett annat säljarnamn än ditt eller kontaktuppgifter som inte är dina är också strängt förbjudna.

Varje gång en kund ser förpackningar, fakturor eller kvitton som identifierar en säljare som varken är du eller Amazon uppstår förvirring för kunden som undrar hur deras beställning levereras och vem de kan kontakta vid eventuella problem eller frågor.

Om du planerar att leverera order med hjälp av en aktör för avlämning av frakt, måste du alltid

  • Ha ett avtal med din leverantör om att hen uppger dig (och ingen annan) som säljare av dina produkter på alla följesedlar, fakturor, yttre förpackningar och annan information som ingår eller tillhandahålls i samband med produkterna.
  • Ta bort eventuella följesedlar, fakturor, yttre förpackningar eller annan information som identifierar en tredje parts-aktör för avlämning av frakt innan ordern skickas.
  • Ansvara för att ta emot och behandla kundreturer för produkterna.
Efterleva alla andra villkor i ditt försäljningsavtal och tillämpliga Amazon-policyer.
Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2021, Amazon.com, Inc. or its affiliates