Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Sammanfattning av ändringar av FBA- och hänvisningsavgiften 2021 (Europa)

2020 har varit ett av de mest framgångsrika åren för säljare i Amazons butiker, även med hinder som COVID-19-pandemin. Från och med den 15 april 2020 till och med den 15 januari 2021 ökade oberoende tredjepartssäljare – nästan alla små och medelstora företag – sin försäljning globalt på Amazon med mer än 55 % under året. Och vi arbetar hårt och investerar rejält för att hjälpa dig att fortsätta denna framgång.

År 2020 ökade vi kvadratmeterytan i vårt leverans- och logistiknätverk med 50 %, och öppnade flera nya leveransstationer och distributionscentra runt om i världen. Vi har skapat mer än 250 verktyg och tjänster globalt för att hjälpa dig att hantera och utöka din verksamhet och förbättrade Seller University-kurser för att guida dig om hur du använder alla dessa nya verktyg och tjänster effektivt. Vi ser också den osäkerhet som COVID-19-pandemin har skapat för små företag. Som meddelades den 22 december 2020 fattade vi beslutet att skjuta upp våra årliga avgiftsjusteringar till juni 2021 för att ge stabilitet och stöd genom vad vi insåg skulle fortsätta att vara en utmanande period.

Medan många andra företag klarade kostnaderna genom tilläggsavgifter och avgiftsändringar under 2020, absorberade vi över 5 miljarder $ i COVID-relaterade kostnader för din räkning och fortsätter att absorbera mer globalt under första halvåret 2021. För att ytterligare gynna våra säljare implementerade vi också nedsättningsavgifter och utökade kampanjer under 2021. Dessutom förbättrade vi fördelarna med FBA:s nya urvalsprogram och lanserade leveranser av tungt och skrymmande utbud på FBA.

Från och med den 8 juni 2021 kommer vissa av våra avgifter att justeras i våra Amazon-butiker i Europa. De flesta hänvisningsavgifter kommer inte att ändras, och vi gör endast en moderat ökning av leveransavgifterna. Ta dig en titt på Seller Central-länkarna nedan för att se den fullständiga listan över avgiftsändringar för 2021.

Ändringar av Amazons hänvisningsavgift 2021

Kampanjer, rabatter och ändringar av FBA-leveransavgifter 2021

FBA-borttagning och ändringar av avgifter för bortskaffande 2021

Ändringar av avgifter för FBA-förberedelse och manuell bearbetning 2021

Ändringar av FBA-avgifter för litiumbatterier och farligt gods 2021

Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates