Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Märka produkter

Amazons system är streckkodsdrivna. Varje produkt du skickar till ett distributionscenter kräver en streckkod så att den kan spåras genom hela leveransen.

Märkning av dina produkter är det tredje av sex steg i processen för att skapa försändelser:


 1. Ange antal för leverans till Amazon
 2. Förbered dina produkter för FBA-frakt
 3. Märka produkter
 4. Granska/visa försändelser till Amazon
 5. Förbereda försändelse till Amazon
 6. Sammanfattning av försändelseprocessen

Du har tre alternativ för märkning av dina produkter:

 • Använd befintliga UPC- eller EAN-streckkoder för berättigade produkter
 • Fäst Amazon-streckkoder direkt på produkten eller förpackningsmaterialet
 • Använd FBA Label Service för att applicera streckkoder på dina produkter mot en avgift per artikel

Mer information finns på sidan Märk produkter för FBA.

Märka produkter

Produkter som inte uppfyller kraven för Sammanfogat lager utan märkning måste ha FBA-etiketter för att kunna tas emot på Amazons distributionscentra. Genom att välja filtret Märkning krävs på sidan Etikettprodukter kan du visa de produkter i din fraktplan som kräver etiketter. För produkter som kräver etiketter måste du fästa en etikett på varje enhet i produkten, och etiketten måste täcka eventuella befintliga streckkoder. Inga relevanta uppgifter om livsmedelsinformation (1169/2011) bör dock täckas över.

Detta inkluderar följande uppgifter:

 1. Rättsligt (beskrivande) namn
 2. Förteckning över ingredienser
 3. QUID
 4. Nettoantal
 5. Bäst före-datum eller använd senast-datum
 6. Förvaringsförhållanden
 7. Företagsnamn och adress i EU
 8. Ursprungsland
 9. Användningsinstruktioner
 10. Alkoholhalt (vid > 1,2 %)
 11. Näringsdeklaration
 12. Allergener (artikel 21)

Mer information finns här

Märkning krävs

Fliken Märkning krävs visar en lista över alla produkter i din fraktplan som kräver Amazon-streckkoder. Klicka på Alla produkter för att se en lista över alla produkter i din försändelse.

Viktigt: Produkter med berättigade UPC- eller EAN-streckkoder som kanske också behöver en Amazon-streckkod visas inte i den här listan. Till exempel, om UPC- eller EAN-etiketten döljs av bubbelplast, kommer en Amazon-streckkod fortfarande att krävas, men produkten kommer inte vissa i den här listan.

Kolumnen Vem klistrar på etiketter visar information om vem som ska fästa Amazon-streckkoder på produkterna i din fraktplan.

Om Amazon visas i kolumnen Vem klistrar på etiketter måste du använda FBA Label Service, eftersom du antingen har registrerat dig för FBA Label Service eller valt Amazon i kolumnen Vem förbereder på sidan Förbereda produkter. Etikettavgiften per artikel visas i kolumnen Etikettkostnad .

Tips: Om du vill ändra ditt val för Vem förbereder, går du tillbaka till sidan Förbereda produkter och väljer Säljare för de produkter du vill förbereda och märka själv.

Om Säljare visas i kolumnen Vem klistrar på etiketter måste du själv sätta etiketter på dina artiklar. Om du vill att Amazon ska märka dina produkter väljer du Amazon i rullgardinsmenyn för Vem förbereder.

Tips: Du kan inte ändra ditt val när du har godkänt din fraktplan. Om du vill ändra ditt val för godkända försändelser måste du ta bort den aktuella fraktplanen och börja om igen. Om du snabbt vill återskapa din fraktplan går du till Leveranskö och väljer Raderat/annullerat. Klicka sedan på den fraktplan som du vill återskapa och klicka på Duplicera längst ned till vänster på sidan Skicka/fylla på lager.

Skriv ut etiketter

När du har granskat informationen på sidan Märka produkter och bekräftat att den är korrekt, skapar du streckkoder genom att klicka på Skriv ut etiketter för den här sidan.

 • Använd rätt etikettlager för skrivaren
 • Använd en skrivare med en upplösning på 300 DPI eller mer
 • Testa, rengör och byt ut skrivarhuvuden vid behov
 • Testa regelbundet skannbarheten för dina utskrivna streckkoder

Så här skapar du streckkoder:


 1. Välj det etikettlager som du vill använda i rullgardinslistan.
 2. Bekräfta antalet streckkodsetiketter som du vill skriva ut för varje produkt eller ändra antalet som visas i kolumnen Antal etiketter som ska skrivas ut .
 3. Klicka på Skriv ut etiketter för den här sidan. En PDF-fil skapas som du kan öppna för att skriva ut etiketterna direkt eller spara för att skriva ut etiketterna senare.
Tips: Du kan också skriva ut Amazon-streckkoder från sidan Hantera lager genom att välja produkterna i den vänstra kolumnen och sedan välja Skriv ut artikeletiketter från rullgardinsmenyn Åtgärd på markerade artiklar.

När du är redo att fästa streckkoder på dina produkter, se till att:

 • Du sätter rätt streckkod på varje artikel
 • Du täcker alla andra synliga streckkoder med undantag av streckkoder för serienummer eller Koder för synlighet och äkthet
 • Du placerar streckkoden på utsidan av alla förpackningsmaterial
 • Du inte placerar inte streckkoden på en böjd yta eller ett hörn av förpackningen
 • Varje artikel i ett fodralpaket har en Amazon-streckkod och eventuella streckkoder på förpackningen har tagits bort

Mer information finns på sidan Märk produkter för FBA.

Titta på videon

Hur du märker produkter för Levereras av Amazon (endast engelska)

Tips: Innan du skickar produkter till ett Amazon distributionscenter, bekräfta att produktstreckkoderna matchar de ASIN-nummer som anges i din fraktplan. Amazon distributionscenter kommer inte att motta produkter med streckkoder som inte stämmer överens med de ASIN-nummer som anges i din fraktplan. Om du ofta skickar till flera marknadsplatser, kontrollera att streckkoderna på dina produkter är berättigade till de marknadsplatser du skickar till.
Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates