Sälj på Amazon Logga in
Den här artikeln gäller försäljning i: Sverige

Lista produkter för Levereras av Amazon

Varning:

Letar du efter mer information om hur du kommer igång med FBA? Anmäl dig till våra kommande webbseminarier (på engelska) som hålls den 11 september 2019 och 24 september 2019 och ställ dina frågor till våra experter.

 • Klicka härom du vill anmäla dig till webbseminariet ”Komma igång med försäljning via Amazon (FBA)” den 11 september 2019.
 • Klicka härom du vill anmäla dig till webbseminariet ”Komma igång med försäljning via Amazon (FBA)” den 24 september 2019.

När du har skapat en ny produktpost för en produkt anger du den som FBA lager genom att ändra värdet Försäljning via från säljare till Amazon.

När du stänger eller tar bort en FBA produktpost kommer inte lager du har i Amazonas distributionscenter att returneras eller kasseras förrän du skickar in en borttagningsorder. Mer information om att stänga eller ta bort produktposter finns i ”Stäng en produktpost” och ”Ta bort en produktpost” senare i det här avsnittet. Mer information om borttagningsorder finns på hjälpsidan Ta bort lager (översikt).

Tips: Du kan visa dina produktposter för FBA-lager på sidan Hantera lager genom att klicka på Amazon i avsnittet Levererad av i filterfältet .

Du kan lägga till produkter i ditt lager individuellt eller ladda upp en lista över produkter för att skapa flera produktposter samtidigt. Mer information finns i något av följande:

Ändra en produktpost till Levereras av Amazon

Så här ändrar du en produktpost till Levereras av Amazon:


 1. Välj de artiklar som du vill ändra till FBA på sidan Hantera lager .
 2. I rullgardinsmenyn Åtgärd för utvalda klickar du på Ändra till levereras av Amazon.
  Tips: Om du vill ändra en FBA produktpost till en självlevererad produktpost väljer du Ändra till levereras av säljaren.
 3. På sidan Konvertera till levereras av Amazon klickar du på Konvertera för att gå till sidan Amazon-levererat lager eller klicka på Konvertera och skicka lager för att börja skapa en fraktplan. Mer information finns i Skapa en FBA fraktplan .
Viktigt: Om du vill leverera order för dessa artiklar själv samt erbjuda dessa artiklar som Levereras av Amazon, måste du skapa två produktposter, en för varje leveranstyp.

Lista produkter för Multi-Channel Fulfillment exklusivt

Du kan lista ditt Multi-Channel Fulfillment lager utan att dessa produkter visas till försäljning på Amazon genom att ange ett datum för försäljningsstart som är långt i framtiden när du skapar din produktpost.

Viktigt: Om du har ett enskilt säljkonto måste du lista dina produkter till försäljning på Amazon förutom att fylla beställningar från andra kanaler. Om du vill använda Multi-Channel Fulfillment exklusivt, och inte lista dina produkter till försäljning på Amazon, måste du registrera dig för ett proffssäljarkonto.

Mer information om hur du använder Multi-Channel Fulfillment finns i Multi-Channel Fulfillment.

Stänga en produktpost

När du stänger en produktpost ändras statusen från Aktiv till Inaktiv, och gör produkten otillgänglig för försäljning via Amazon. Ditt lager av den produkten kommer att finnas kvar i Amazon distributionscenter. Du kan lista om dina produkter, skicka borttagningsorder eller fylla beställningar via andra kanaler med Multi-Channel Fulfillment.


 1. Välj de produktposter som du vill stänga på sidan Hantera lager .
 2. Klicka på Stäng produktposti rullgardinsmenyn Åtgärd för Valda .

Ta bort en produktpost

När du tar bort en produktpost, finns alla erbjudanden som levereras av Amazon kvar i din lagerlista, men är inte tillgängliga för köp på Amazon eller för att fylla Multi-Channel Fulfillment order. Lager i Amazon distributionscenter kommer att förbli där tills du skickar en borttagningsorder. Mer information finns i Ta bort lager (översikt).


 1. Välj de produktposter som du vill stänga på sidan Hantera lager .
 2. Klicka på Ta bort produkter och produktposter i rullgardinsmenyn Åtgärd för valda .

Amazon kan tillhandahålla lagring och leverans av både nya eller begagnade artiklar. Du kan sälja via Amazon med hjälp av Levereras av Amazon (FBA)-tjänster för vissa artiklar och personligen hantera beställningar för andra. Du kan när som helst bestämma om du eller Amazon ska ta ansvar för en viss produkts leverans.

Även om Amazon kan hantera leverans och transport av alla produkter som är mindre än en pall, föreslår vi att du använder FBA för att kombinera flera produkter i ett enda paket. Artiklarna kan vara allt från storleken på en musik-CD till en liten stereo.

Logga in för att använda verktyget och få personlig hjälp (stationär webbläsare krävs). Logga in


Nå hundratals miljoner kunder

Börja sälja på Amazon


© 1999-2022, Amazon.com, Inc. or its affiliates